2015. augusztus 13., csütörtök

Szövegdoboz #3

Sziasztok gombócok!

Meghoztam nektek a harmadik szövegdozt! A Kódot a "Katt a ide a folytatáshoz" gomb megnyomásával nézhetitek meg. A doboz méretét lehet változtatni.

 Jobb oldalon pedig szavazhattok, hogy legyen-e  Photoshop "tanfolyam" a blogon. 

 Csók:




Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy...

Palacsinta története


A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik. Alapvetően liszt, tojás, só és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített[1] folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják. Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és kedvvel fogyasztják önmagában és más ételek körítéseként. Számos nemzet vallja maga specialitásnak a köztudatban, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba a római birodalomig vezethető vissza.A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik. Alapvetően liszt, tojás, só és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített[1] folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják. Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és kedvvel fogyasztják önmagában és más ételek körítéseként. Számos nemzet vallja maga specialitásnak a köztudatban, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba a római birodalomig vezethető vissza.A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik. Alapvetően liszt, tojás, só és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített[1] folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják. Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és kedvvel fogyasztják önmagában és más ételek körítéseként. Számos nemzet vallja maga specialitásnak a köztudatban, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba a római birodalomig vezethető vissza.






<center><style type="text/css">#mayaj { width: 400px; height: 400px; position: relative; }
#mayaj .mayajbg { opacity: 0; width: 296px; height: 296px; background-color: #FFF; padding: 20px; transition: 1.5s all ease-in-out; -webkit-transition: 1.5s all ease-in-out; -moz-transition: 1.5s all ease-in-out; -ms-transition: 1.5s all ease-in-out; -o-transition: 1.5s all ease-in-out; position: relative; top: -368px; }
#mayaj:hover .mayajbg { opacity: 1; }
.mayajimg { width: 400px; height: 400px; }
.mayajpad { width: 340px; height: 340px; padding: 30px; }
.mayajbrd { width: 336px; height: 336px; border: 1px solid #FFF; padding: 1px; }
#mayaj .mayajtag { opacity: 1; width: 298px; padding: 5px; border-top: 1px solid #FFF; border-bottom: 1px solid #FFF; font-family: times; font-size: 10px; color: #FFF; font-style: italic; letter-spacing: 2px; text-align: center; position: absolute; margin-top: -41px; margin-left: 16px; transition: 0.5s all ease-in-out; -webkit-transition: 0.5s all ease-in-out; -moz-transition: 0.5s all ease-in-out; -ms-transition: 0.5s all ease-in-out; -o-transition: 0.5s all ease-in-out; }
#mayaj:hover .mayajtag { opacity: 0; }
.mayajbg h1 { height: 12px; border-bottom: 1px solid #222; text-align: center; position: relative; margin-top: -5px; }
.mayajbg h1 b { background: #FFF; position: relative; font-family: times; font-size: 10px; color: #222; font-weight: normal; font-style: italic; letter-spacing: 2px; text-align: center; display: inline-block; text-transform: lowercase; padding: 5px 5px 5px 7px; }
.mayajbg2 { width: 276px; height: 254px; padding: 10px; }
.mayajpost { width: 276px; height: 254px; padding-right: 3px; font-family: times; font-size: 10px; color: #000; text-align: justify; line-height: 100%; overflow: auto; }
.mayajpost::-webkit-scrollbar { width: 5px; height: 5px; }
.mayajpost::-webkit-scrollbar-track { width: 1px; background-color: #222; border: 2px solid #FFF; }
.mayajpost::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #222; }
.mayajpost:first-line, .mayajpost>p:first-line { font-family: times; font-size: 10px; color: #222; font-style: italic; letter-spacing: 2px;  }</style>

<div id="mayaj"><div class="mayajimg" style="background-image: url(IDE RAKD A KÉPEDNEK A LINKJÉT!! CSAK 400X400 FELBONTÁSBAN);"><div class="mayajpad"><div class="mayajbrd"></div><div class="mayajtag">

IDE ÍRD A KÜLSŐ CÍMET!


</div></div><div class="mayajbg"><h1><b>IDE ÍRD A BELSŐ CÍMET!</b></h1><div class="mayajbg2"><div class="mayajpost">

<br>IDE ÍRD A TARTALMAT!</div></div></div></div></div><div style="width: 360px; padding-right: 40px; font-family: calibri; font-size: 9px; text-align: right; text-transform: uppercase;"></div></center>

1 megjegyzés: